office@drbooking.rs+381 64 13 83 272

Neke od usluga koje možemo zakazati za vas

PRP TRETMAN KOSE I LICA

PRP plazma bogata trombocitima

PRP je estetska, medicinska procedura. Napredna tehnologija pri kojoj je osnovni element koji se koristi - sopstvena specijalno pripremljena krv. Ova procedura se koristi za  podmlađivanje i regeneraciju kože, i potkožnog tkiva nakon koje je koža osvežena, sjajna i blistava, a ten ujednačen. PRP tretman kože se popularno naziva i Vampirski tretman a slavu je stekao širom sveta, prvenstveno jer je bezbedan, koristi se sopstvena krv, nema neželjenih efekata, nema alergija, iritacija a efekti su dugotrajni.

PRP tretman možete primeniti na licu, vratu, dekolteu, šakama i kosi. Ukoliko imate problem tanke, proređene ili kose koja opada, plazma bogata trombocitima aktivira i obnavlja folikule faktorima rasta što dovodi do stimulacije rasta nove dlake i prestanka opadanja kose.

PROCEDURA

PRP je skraćenica koja dolazi iz engleskog jezika – Platelet Rich Plasma, što u bukvalnom prevodu znači krvna plazma bogata trombocitima. Najpre se pacijentu izvadi krv iz vene i centrifugiranjem izdvoje krvni elemnti. Tom prilikom se iz krvi izdvaja plazma a iz nje oslobađaju faktori rasta. Upravo to je cilj ove inovativne tehnološke procedure, da se krvna plazma iskoristi kako bi ubrzala regenerisanje povređenog ili zdravog tkiva.

Na ovaj način izdvojena plazma se zatim tankim  iglicama ubrizgava u kožu što dokazano utiče na kvalitet i opšte stanje kože, ali i folikule kose i tako pospešuje njen rast, kvalitet dlake i gustinu.

PRP tretman se izvodi u ordinaciji, cela procedura je skoro bezbolna a sve ukupno traje oko sat vremena.

INDIKACIJE

 • Opadanje kose
 • Masna koža;
 • Dehidrirana i suva koža;
 • Podmlađivanja lica, vrata, dekoltea i šaka;
 • Kože neujednačene teksture sa vidljivim nepravilnostima;
 • Akne.

PRP tretman se jedino ne preporučuje osobama koje imaju problem sa kolagulacijom krvi, imaju neki virus koji se nalazi u telu, a samim tim i u krvi.

PRE PRP TRETMANA

 • Važno je da desetak dana pre tretmana ne uzimate preparate acetil-salicilne kiseline (Aspirin, Andol, Midol) i lekove iz grupe nesteroidnih antiinflamatornih lekova-NSAIL (ibuprofen, diklofenak, naproksen itd), jer ovi lekovi sprečavaju aktivaciju trombocita i umanjuju efekte tretmana. Takođe, ove lekove ne bi trebalo uzimati ni 10 dana nakon obavljenog tretmana.

Nema perioda oporavka i pacijent se vraća svojim uobičajenim aktivnostima.

PRP tretman nije preporučljivo raditi u sledećim stanjima:

 • Trudnoća i dojenje;
 • Autoimune bolesti;
 • Bolesti krvi i trombocita;
 • Akutne bolesti i infekcije;
 • Pacijenti koji su na antikoagulantnoj terapiji.

Cenovnik

Ako mislite da ste idealan kandidat za PRP tretman kose ili lica, javite se da Vam zakažemo pregled sa konsultacijama gde će Vam doktor do detalja objasniti kompletnu proceduru i negu nakon tretmana.

Neophodno je pre intervencije obaviti pregled sa konsultacijama koji je BESPLATAN kako bi doktor utvrdio da je PRP tretman baš Vama neophodan. Možda Vaš problem doktor može da reši nekom drugom terapijom i zato je neophodno obaviti pregled i konsultovati se sa doktorom u vezi sa Vašim problemom ili željom.

Cena PRP tretmana je 18.000,00 rsd/150€ što je okvirna cena a definitivnu cenu saznajete nakon konsultacija sa doktorom koji će zajedno sa Vama doći do konačnog broja tretmana kako bi Vaš zahtev bio upotpunjen a Vi zadovoljni krajnjim ishodom.

 

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Ukoliko želite da zakažete intervenciju, kontaktirajte nas: koristeći formu na našem veb sajtu ZAHTEV, e-mail adresu office@drbooking.rs ili telefon broj + 381 64 13 83 272, viber, whatsapp. Možete prethodno obaviti konsultacije sa doktorom koji izvodi intervenciju, kako biste saznali sve neophodne detalje koji Vas zanimaju. ZAKAZIVANJE SVIH VRSTA USLUGA JE BESPLATNO!!! DOBRO DOŠLI!