office@drbooking.rs+381 64 13 83 272

Neke od usluga koje možemo zakazati za Vas

Usluga transplantacije kose micro FUE tehnikom

FUE - tehnika transplantacije kose

FUE Transplantacija kose je metoda premeštanaja/ekstrakcija kose sa sigurne, davajuće regije u regije gde je kosa proređena ili bez kose. Praktikuje se kod oba pola kao tretman raznih oblika gubitka kose. FUE ili ekstrakcija folikularne jedinice, poznata i kao folikularni transfer - FT.  FUE označava jednu od dve osnovne metode gde dobijamo folikul dlake sa mesta koja genetski nisu predodređena za opadanje kao mesta gde je dlaka opala. Korišćenjem ove metode dobijamo folikularne jedinice koje su osnovni materijal transplantacije FUE tehnikom. Potrebna je izuzetna veština kako ne bi došlo ni do minimalnih oštećenja korena svakog pojedinačnog folikula, neophodnog materijala za uspešnu proceduru.

Ključan momenat za uspešnu transplantaciju kose je opstanak folikularnih jedinica nakon ekstrakcije iz samog vlasišta. Zato se ekstrahovani folikuli do implantacije čuvaju u specijalnoj tečnosti na temperaturi do 8º C.

Nakon ekstrahovanja folikula FUE tehnikom ostaju mikro ožiljci ili takozvane jame -  mali, okrugli, beli ožiljci na području kože sa koga su folikuli uklonjeni. Koristimo borere 0,6 - 0,8mm i na taj način dobijamo skoro nevidljive ožiljke na donorskoj regiji kože.

Nakon trensplantacije kose FUE tehnikom vreme oporavka pacijenta je znatno kraće kao i čitav postoperativni proces u odnosu na druge tehnike transplantacije kose.

Jedan od najvažnijih koraka transplantacije FUE tehnikom je otvaranje kanala u koje postavljamo graftove. Za to koristimo Safirni skalpel, izuzetno tanak i oštar, što doprinosi transplantaciji bez ožiljaka kao i tome da niko ne primeti da je vršena transplantacija kose.

Veoma pažljivo se biraju najbolje dlake koje će najviše odgovarati regiji gde je kosa opala ili nedostaje. Izrazito precizna implantacija folikula kose, u tacno odredjeni sloj koze, obezbedjuje maksimalno prihvatanje graftova i postizanje zeljene gustine. Ne dolazi do oštećenja nervnog i vaskularnog sistema kože čime se postiže dobra krvna snabdevenost neophodna za uspešnu proceduru. Dobra krvna snabdevenost je od velike važnosti za normalan rast kose.

Transplantacija FUE tehnikom se može primenjivati kod oba pola i bez obzira na godine. Radi se u lokalnoj anesteziji što je i čini bezbolnom procedurom. Intervencija se vrši u toku jednog dana a sama dužina zavisi od broja folikula koji je neophodan da se transplantira. Pacijent tokom intervencije može da gleda televiziju, koristi tablet, mobilni telefon, čita knjigu ili spava što je inače i čest slučaj. Može se u svakom trenutku napraviti pauza kako bi intervencija bila prijatnija. Pacijent od sutradan nastavlja normalan život iako se savetuje pauza od nekoliko dana zbog bolje i pažljivije nege transplantirane regije za čije uputstvo pacijent dobija odmah nakon intervencije.

Transplantacija se ne radi kod dijabetičara zbog slabe mikrocirkulacije i velike mogućnosti nesrastanja grafta i njegove slabe oksigenacije.

Transplantacije kose se takođe ne radi kod osoba obolelih od virusnih infekcija kao što su HIV, hepatitis B i C, kao i kod pacijenata koji imaju poremećenu koagulaciju ili zapaljenske procese.

Lečenje alopecije

Lečenje alopecije je izuzetno kompleksan proces koji zahteva veliko strpljenje i upornost. Kod nas imate priliku da zakažete sve usluge lečenja alopecije svetski priznatih tehnika, od medikamentnog lečenja do transplantacije kose.

Lečenje kombinovanom terapijom

Rezultati kombinovane terapije nakon samo dva ipo meseca. Nastavljamo sa tretiranjem regije do potpune gustine kose. Rezultati su individualni i razlikuju se od osobe do osobe. 

Transplantacija obrva micro FUE tehnikom

Transplantacija obrva je intervencija koja je sve popularnija u estetskoj hirurgiji u Srbiji a u svetu je trenutno potpuni hit. Oblik i gustina obrva se mogu razlikovati a razlozi za to mogu biti razni i kada su previše tanke, proređene ili ih nema uopšte narušavaju izgled lica. Najčešće su sledeći razlozi: nasledni faktor odnosno genetski uslovljen, dugotrajno čupanje, posledica povreda nakon kojih ostaju ožiljci, starenje ali i kao posledica hormonskog disbalansa. Pre transplantacije obrva, kao i pre transplantacije kose, obavlja se detaljan pregled kao i razgovor i konsultacije sa klijentom gde se određuju i utvrđuju njegove/njene želje.

Transplantacija obrva se vrši micro FUE metodom, trenutno najsavremenijom tehnikom transplantacije dlake u svetu, takozvana ekstrakcija folikularne jedinice. To znači da se sa donorske regije, uglavnom potiljačnog dela vlasišta, specijalnim mikro instrumentom uzimaju folikularne jedinice (graftovi) jednu po jednu, i implantiramo ih u područje obrva, po prethodno tačno određenom i dogovorenom obliku sa klijentom. Donorska regija ostaje bez primetnih tragova intervencije. Primenjuje se potpuno identična tehnika presadjivanja kao i kod presađivanja kose. Na ovaj način se dobija potpuno prirodan izgled obrva i svakako trajno i estetski prihvatljivije rešenje. Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolna.

Nekoliko dana nakon zahvata na tretiranim regijama pacijent ima krastice, a dlake iz transplantiranih folikularnih jedinica najčešće ispadnu nakon desetak dana. Nove dlake počnu da rastu nakon  4 meseca od zahvata. Presađene dlake rastu na način na koji su rasle na mestu sa koga su uzete te je neophodno povremeno skraćivanje, ali se neretko dešava da se nakon izvesnog vremena prilagode novom mestu pa skraćivanje više nije potrebno.

Transplantacija obrva - procedura

U dogovoru i konsultacijama sa klijentom, bira se i određuje tačan oblik i gustina obrva. Pristupa se pripremi donorske regije korena dlake koja se nalazi u kapilicijumu (kosa). Vrši se vađenje korena i njegova transplantacija u željenu regiju (obrve). Na fotografijama možete videti kako izgleda donorska regija, šišanje, kosa nakon intervencije, početak transplantacije i kraj. Na fotografijama se vidi kako obrve izgledaju narednog dana, nakon transplantacije. Narednih 7 do 10 dana kraste otpadaju. Koren koji je presađen, proizvodi dlake celog života kao što bi kosa rasla na mestu sa koga je presađena. Dobijate pravu dlaku na mestu obrva gde je nedostajala i možete je oblikovati po svojoj želji.

TRANSPLANTACIJA OBRVA - TRENUTNO NAJVEĆI HIT U SVETU !!!

CENOVNIK

Ako mislite da ste idealan kandidat za transplantaciju kose ili obrva, javite se da Vam zakažemo pregled sa konsultacijama gde će Vam doktor do detalja objasniti kompletnu proceduru i negu nakon transplantacije.

Neophodno je pre intervencije obaviti pregled sa konsultacijama koji je BESPLATAN kako bi doktor utvrdio da je transplantacija baš Vama neophodna. Možda Vaš problem doktor može da reši nekom drugom terapijom i zato je neophodno obaviti pregled i konsultovati se sa doktorom u vezi sa Vašim problemom.

Transplantacija kose se naplaćuje po graftu i iznosi 120 rsd/1 € i definitivnu cenu saznajete nakon konsultacija sa doktorom koji će zajedno sa Vama doći do broja graftova koji je neophodno presaditi kako bi Vaš zahtev bio upotpunjen a Vi u zadovoljni krajnjim ishodom.

Cena transplantacije obrva je 550  ali je svakako neophodno prvo obaviti pregled i konsultacije sa doktorom koji će Vas uputiti u celu proceduru.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Ukoliko želite da zakažete intervenciju, kontaktirajte nas: koristeći formu na našem veb sajtu ZAHTEV, e-mail adresu office@drbooking.rs ili telefon broj + 381 64 13 83 272, viber, whatsapp. Možete prethodno obaviti konsultacije sa doktorom koji izvodi intervenciju, kako biste saznali sve neophodne detalje koji Vas zanimaju. ZAKAZIVANJE SVIH VRSTA USLUGA JE BESPLATNO!!! DOBRO DOŠLI!